Рада ухвалила закон про національну інвентаризацію лісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон про національну інвентаризацію лісів

Казна та Політика
348
Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про національну інвентаризацію лісів. За проект закону проголосували 322 нардепи на засіданні у вівторок, 2 червня.
Як сказано в пояснювальній записці, підставою для інвентаризації є відсутність у держави актуальної інформації про обсяги лісових насаджень, позаяк в останній раз проводили облік лісів у 2011 році.
Закон передбачає, що порядок проведення національної інвентаризації лісів затверджується Кабміном. Особи, уповноважені на проведення національної інвентаризації лісів, мають право під час обстежень перебувати на земельних ділянках всіх форм власності.
Тепер уряд у шестимісячний строк з дня опублікування цього закону має забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього закону.
Раніше в Держлісагентстві заявили, що незаконні вирубки зменшилися на третину. Інформація про збільшення браконьєрських рубок заснована на зарубіжних даних за 2018 рік, стверджує глава відомства.
Також повідомлялося, що в лісовому господарстві України планують працевлаштувати кілька тисяч осіб. Держлісагентство вже приступило до створення нових робочих місць в різних регіонах України. Набрати нових співробітників планують найближчим часом.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас