Українці переказують дедалі менше грошей із Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці переказують дедалі менше грошей із Польщі

Світ
3354
Потік коштів, що надходять до Польщі з країн еміграції, наприкінці минулого року значно зменшився. Те ж саме відбулося і з переказами з Польщі українців, які там працюють. Це свідчить про те, що ще до коронавірусу щось почало відбуватися в економічній реальності. Епідемія лише посилила тенденції.
Про це повідомляє Business Insider.
У четвертому кварталі 2019 року польські емігранти надіслали в країну 3,8 млрд злотих (1 млрд від короткострокових і 2,8 млрд від довгострокових мігрантів). Це на 0,3 млрд злотих менше, ніж кварталом раніше, і на 0,1 млрд злотих менше, ніж роком раніше, випливає з даних Національного банку Польщі.
На зафіксоване зниження вплинув в основному нижчий, ніж рік тому, приплив коштів з Німеччини, Великобританії та Ірландії. З іншого боку, було зафіксовано зростання коштів, переказаних у Польщу з Норвегії та Нідерландів.
Цікаво, що сума переказів польських емігрантів (3,8 млрд злотих) майже точно дорівнює сумі, яку іноземці, які працюють у Польщі, вислали в свої країни. Вони переказали з Польщі в четвертому кварталі загалом 3,9 млрд злотих.
З цієї суми найбільше відправляли українці – 3,4 млрд злотих. Однак це набагато менше, ніж у 2018 році (3,7 млрд злотих), і менше, ніж в третьому кварталі 2019 року (3,8 млрд злотих).

Довідка Finance.ua:

  • З дослідження, проведеного торік EWL SA і Центром досліджень Східної Європи Варшавського університету, випливало, що в 2019 році на третину збільшилася кількість українців, які працюють у Польщі і хочуть переїхати туди на постійне місце проживання (33%), а 27% опитаних зізнавалися, що думають про відкриття там власного бізнесу.
  • Більшість опитаних підтвердили, що на рішення залишитися в Польщі вплинуло прискорення процедури отримання посвідки на проживання. Крім того, 39% громадян України, які працюють у Польщі, планували перевезти в Польщу сім’ю.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас