Створено прилад, що дозволяє відчути смак віртуальної їжі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено прилад, що дозволяє відчути смак віртуальної їжі (відео)

Технології&Авто
385
Японські дослідники Токійського університету Мейдзі створили прилад, що синтезує смаки віртуальних продуктів.
Робота “синтезатора Норімакі” заснована на поєднанні п’яти смаків, які змішуються за допомогою спеціальних гелів, що знаходяться всередині пристрою. Людина прикладає синтезатор до язика, а спеціальна програма визначає, скільки і якого гелю потрібно подати, щоб правильно передати смак тієї чи іншої страви.
Всього всередині пристрою п’ять різних гелів: солодкий, солоний, кислий, гіркий і умамі. Після увімкнення “синтезатор Норімакі” використовує ефект електрофорезу — міграції мікроскопічних частинок, активованих електричним зарядом. Торкаючись язика, людина отримує можливість відчувати всі п’ять смаків або тільки деякі з них.
Дослідники порівнюють свою розробку з дисплеями, де пікселі трьох кольорів в сукупності дозволяють передати потрібний відтінок. Щоправда, вони відзначають, що точно не знають, наскільки смакові відчуття відповідають реальності. Фахівці вважають, що в будь-якому разі це краще, ніж взагалі не відчувати смаку.
Очікується, що синтезатор дозволить поліпшити взаємодію між людиною і комп’ютером, розширивши досвід віртуальних розваг, а також може використовуватися в багатьох інших суміжних областях.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас