Марченко повідомив, чи обговорювалися з МВФ в новій програмі тарифи на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко повідомив, чи обговорювалися з МВФ в новій програмі тарифи на електроенергію

Енергетика
472
Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, що питання прозорого тарифоутворення завжди були предметом інтересу Міжнародного валютного фонду (МВФ). Втім, сьогодні ініціативи уряду в цьому питанні підтримують.
Він розповів, що тему цін на е/е не порушують. “Ні, оскыльки програма у нас Stand-by, в даній програмі ці питання не піднімаємо”, – розповів він.
Також він розповів про інші питання програми. Міністр відповів, чи буде порушуватися питання про проблемні активи держбанків.
“Ми разом з НБУ і нашими міжнародними партнерами виконали величезну роботу, щоб держбанки могли почати активно працювати з NPL (проблемні кредити, – ред.) в цьому році, і сподіваємося на забезпечення результату з боку держбанків”, – сказав він.
Марченко також розповів, що зобов’язання, які могли бути не виконані в рамках попередніх програм, перейшли вже в нову. Він підкреслив, що команда Фонду не змінилася.
“Зараз змінюється голова місії в Україні. Замість Рона ван Родена буде Іванна Владкова-Холлар. Зобов’язання за такими напрямками, як антикорупція, банківська система, правосуддя і суди, єдина юрособа – залишаються колишніми”, – додав він.
Нагадаємо, українська держава очікує, що МВФ затвердить програму Stand-By на 5 млрд доларів на засіданні Ради директорів 5 червня. Україна отримає транші МВФ у три етапи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас