Міжбанк: настрій ринку позитивний для нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: настрій ринку позитивний для нацвалюти

Валюта
799
П’ятниця на валютному ринку пройде під впливом головного чинника – закінчення місяця. Клієнтам і банкам потрібно закривати свої угоди на звітну дату. Але паралельно з цим спрацює і ефект закінчення робочого тижня (навіть у період карантину – це працює). За нашими прогнозами, обсяги операцій на міжбанку будуть в межах до $190-220 млн при здійсненні до 440-490 угод. Частково відіграє своє і вчорашня пізня новина Держказначейства про перерахування 5,1 млрд гривень відшкодувань ПДВ. У четвер вона не встигла особливо вплинути на поведінку ринку, бо в момент її виходу основна частина угод на міжбанку вже була зроблена. Сьогодні – деякі клієнти на неї відреагують.
Вся торгова сесія 29 травня буде умовно розбита на два етапи:
1) активна фаза – до 14 години (бізнес буде закривати свої угоди на звітну дату);
2) з 14 до 17 години – операції самих банків з власною валютною позицією (фінансистам треба фіксувати фінансовий результат з торгівлі валютою за місяць і закривати нормативи НБУ на звітну дату).
При наявності надлишку пропозиції – НБУ знову вийде на торги з викупом долара, чим утримає його котирування навіть у разі серйозних спроб їх просідання. Спекулянти працюватимуть як “в дві сторони”, так і спробують погойдати ринок протягом дня на виходах на торги великих гравців. Ми очікуємо сьогодні виходу кількох великих імпортерів енергоносіїв з купівлею в загальній сумі до $10-15 млн кожен. Це додасть попиту на ринку в першій половині дня.
Незважаючи на вчорашні новини про суми відшкодувань ПДВ (що зазвичай працює проти гривні в період їх основних виплат) – сьогодні загальний настрій ринку достатньо позитивний для нацвалюти.
За нашими прогнозами, в п’ятницю коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,75-27,05 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,90 / 26,93
євро – 29,69 / 29,72
російський рубль – 0,3800 / 0,3806
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас