Скільки заробляють українські дизайнери (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробляють українські дизайнери (дослідження)

Особисті фінанси
1226
Досвід роботи — далеко не єдине, що впливає на зростання прибутку, а залежно від напряму дизайнери отримують дуже різні зарплати.
Кар’єрний портал Happy Monday провів опитування серед більш ніж 800 дизайнерів про те, скільки вони заробляють та що впливає на рівень оплати їхньої праці. Онлайн-опитування проходило з 2 квітня по 4 травня.
Результати дослідження свідчать, що більшість опитаних дизайнерів працюють з агенцією, сервісним бізнесом чи із зовнішніми клієнтами (40,6%). Ще 39,7% працюють на одну компанію /in-house команду. І лише 14,3% респондентів мають роботу на фрілансі.
Як отримують зарплату. З усіх опитаних офіційно працевлаштовані лише чверть (25,7%), неофіційно працюють – 31,2%. Значна частина 34,5% дизайнерів отримують зарплату через ФОП, а ще 8,6 – через проєктну діяльність.
Скільки заробляють українські дизайнери (дослідження)
Найвища зарплата – у продакт-дизайнерів. У цьому напрямку junior отримують у середньому 30 000 грн, а senior – 73 000 грн.
Найнижчу заробітну плату мають графічні дизайнери: junior – 12 700, senior – 23 000.
В якій валюті отримують з.п.:
  • у гривні – 54,1%;
  • у валюті, що конвертується за курсом в українську гривню – 23,6%;
  • у валюті (долар США, євро тощо) – 22,3%.

Отримати гроші до зарплати 💸

Скільки заробляють українські дизайнери (дослідження)
Що впливає на рівень зарплат:
  • рівень заробітної плати у сфері дизайну зростає відповідно до досвіду. На суттєве підвищення можна розраховувати після 5 років досвіду та на 10-му році роботи;
  • фахівці, які в роботі з клієнтами чи партнерами регулярно використовують англійську мову, в середньому заробляють майже на 14 000 гривень у місяць більше, ніж ті, в кого немає такої потреби;
  • місто роботи – найбільше в Україні заробляють дизайнери у Дніпрі та Києві, а найменше — в Івано-Франківську. Суттєво більше заробляють дизайнери-українці, які працюють та проживають у країнах Європи.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас