Щотижня в Китаї запускається по 10 000 базових станцій 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щотижня в Китаї запускається по 10 000 базових станцій 5G

Технології&Авто
814
Незважаючи на пандемію коронавірусу SARS-CoV-2, в Китаї не припиняють створення мереж мобільного зв’язку 5G. Більш того, процес розгортання базових станцій зв’язку нового покоління прискорюється ще сильніше, що виразилося в запуску до 10 000 нових станцій щотижня протягом травня.
За даними Міністерства промисловості та інформаційних технологій, головного державного регулятора галузі, до середини травня в Китаї почали функціонувати понад 200 000 базових станцій 5G. До цього часу в Китаї налічувалося понад 50 мільйонів абонентів мобільного зв’язку 5G. Але абоненти 5G для Китаю – це не головне. Головне – промисловість і сільське господарство, і нові мобільні технології обіцяють купу переваг традиційним галузям, включаючи автоматизацію і логістику.
Очікується, що ємність мереж 5G в Китаї буде затребувана індивідуальними абонентами лише на рівні 20%. Решта 80% будуть використовуватися промисловістю, транспортом та іншими комерційними галузями. Китай розглядає мережі 5G як трамплін для розвитку виробничої діяльності та економіки в цілому і, як бачимо, не шкодує на це ні сил, ні часу, ні коштів.
Для оптимізації роботи мереж 5G в Китаї планується створити автономну телекомунікаційну інфраструктуру, яка буде відрізнятися від прийнятого в світі принципу створення мереж стільникового зв’язку. Так, якщо раніше до інформаційної мережі операторів підключалися базові станції різних поколінь, то в Китаї до кінця року планують створити замкнуту мережеву структуру виключно з базових станцій 5G. Передбачається, що це дозволить оптимізувати роботу мереж нового покоління.
До кінця року в країні очікують отримати не менше ніж 150 млн користувачів з тарифними планами на послуги 5G.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас