В Україні збільшили податок при продажу авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збільшили податок при продажу авто

Особисті фінанси
66659
Змінено порядок оподаткування доходів від продажу або обміну рухомого майна (транспортних засобів).
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Київській області в FACEBOOK.
Законом України від 16.01.2020 №466-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних суперечностей у податковому законодавстві” внесено зміни, зокрема, до ст.173 Податкового кодексу, що регулює порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна.
Закон № 466-IX опубліковано в офіційному виданні «Голос України» 22.05.2020.
Дія Закону поширюється на продажі машин від 1-го січня 2020 року.
Як було раніше. Якщо раніше під час продажу (обміну) протягом одного року третього і наступного автомобіля потрібно було заплатити державі 5% вартості, то тепер – 18%.
Новий податок стосується не тільки легкових автомобілів, але і будь-якого іншого транспорту, в тому числі, причепів, мопедів і мотоциклів. Перший продаж ТЗ не оподатковується. Якщо другий, то державі доведеться віддати 5% його ціни, як і раніше.
При продажу автобуса, вантажівки, трактора, спецтехніки та іншого рухомого майна стягується податок у розмірі 5% від оціночної вартості навіть на першу операцію в році.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні повернуть обов’язковий техогляд для всіх легкових автомобілів, це одна з умов Угоди про асоціацію з ЄС. У новому законі про техогляд обіцяють відібрати цю функцію у МВС і виключити можливість поборів з водіїв.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе обрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас