Економічна активність у США продовжує падати, бізнес песимістичний в прогнозах - Beige Book — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічна активність у США продовжує падати, бізнес песимістичний в прогнозах - Beige Book

Світ
430
Економічна активність у всіх дванадцяти округах США в квітні – середині травня знизилася, при цьому в більшості з них значно, через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19, свідчить опублікований у середу Федеральною резервною системою (ФРС) регіональний огляд, який за кольором обкладинки називають Beige Book (“Бежева книга”).
Хоча багато опитаних бізнесменів висловили надію, що загальна активність зростатиме після відновлення роботи підприємств, перспективи залишаються досить непевними. У більшості респондентів оцінки потенційних темпів відновлення були песимістичними, йдеться в повідомленні.
Скорочення споживчих витрат продовжилося в останні півтора місяці, оскільки протягом більшої частини розглянутого періоду діяла заборона на роботу роздрібних торгових точок.
Зниження активності було особливо сильним в готельній і дозвільній галузях, з дуже слабкою активністю в сфері подорожей і туризму, зазначається в документі.
Продажі автомобілів були значно нижчі, ніж рік тому, хоча в деяких районах останнім часом відзначалося поліпшення ситуації. Більшість округів повідомили про різке зниження виробничої активності, в тому числі в автомобільній і аерокосмічній промисловості.
“Реалізація житлової нерухомості впала почасти через меншу кількість виставлених на продаж будинків і обмеження на перегляди проданих будинків у багатьох районах. Будівельна активність також впала, бо у багатьох районах не вдалося реалізувати нові проекти”, – йдеться в огляді.
Велика кількість орендарів у сфері роздрібної торгівлі відклали або пропустили орендну плату.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас