Кабмін дав старт роботі Держінспекції містобудування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дав старт роботі Держінспекції містобудування

Казна та Політика
367
Державна інспекція містобудування України може розпочати свою діяльність. Відповідне рішення на своєму засіданні ухвалив Кабінет Міністрів.
Про це повідомляє урядовий портал.
Так, сьогодні Уряд схвалив відповідну постанову “Деякі питання функціонування органів архітектурно-будівельного контролю та нагляду”. Ухвалення документа створило законодавчу основу для утворення міжрегіональних територіальних органів інспекції як юридичної особи публічного права.
Крім того, в державну сервісну службу містобудування передані повноваження з проведення конкурсів на кращі будинки і споруди, побудовані і прийняті в експлуатацію на території України.
“Ухвалена постанова сприятиме подальшому виконанню заходів, пов’язаних з ліквідацією Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції та створенням державної інспекції містобудування України”, – зазначено в повідомленні.
Разом з тим міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов підкреслив, що інспекція почне працювати з моменту заповнення штату мінімум на 30%.
Нагадаємо, на початку березня Президент Володимир Зеленський анонсував ліквідацію Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції.
Про ліквідацію ДАБІ в Кабміні заговорили ще влітку минулого року: Мінрегіон тоді створив робочу групу з фахівців неурядових організацій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас