В Україні змінили правила реєстрації місця проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінили правила реєстрації місця проживання

Казна та Політика
9728
В Україні змінили правила реєстрації місця проживання. Кабмін розглянув проект постанови «Про внесення змін до правил реєстрації місця проживання».
Про це написав депутат Олексій Гончаренко в телеграм-каналі.
Документи, що підтверджують право на проживання в житлі, не вимагатимуть при реєстрації місця проживання малолітньої, неповнолітньої дитини за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків або законного представника.
У разі відсутності цих документів та/або перебування житла в іпотеці, довірчій власності як способу забезпечення виконання зобов’язань реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласника житла, наймача чи членів його сім’ї, за згодою іпотекодержателя або довірчого власника.
Працівник органу реєстрації може перевірити чи перебуває житло у іпотеці або в довірчій власності у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
У заяві на реєстрації місця проживання відтепер можна вказувати, що житло знаходиться у іпотеці/довірчій власності як спосіб забезпечення виконання зобов’язань.
Нагадаємо, Finance.ua писав, що наразі в Україні працюють над електронною реєстрацією місця проживання, яка з’явиться в додатку «Дія».

Довідка Finance.ua:

  • Е-реєстрація місця проживання для дорослих від 14 років надаватиметься при заповненні заяви та даних на порталі; отриманні згоди власника чи співвласника житла (якщо мешкає не у своєму); сплаті адміністративного збору.
  • Е-реєстрація для дітей до 14 років: батьки дитини зможуть заповнити заяву на порталі і того ж або наступного дня (крім вихідних) змінити реєстрацію місця проживання.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас