Лагард чекає падіння ВВП єврозони на 8-12% в 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард чекає падіння ВВП єврозони на 8-12% в 2020 році

Казна та Політика
275
Економіка єврозони може скоротитися на 8-12% в поточному році на тлі негативного впливу пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, заявила голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард.
Лагард змалювала похмурі перспективи розвитку економіки під час онлайн-виступу на заході для молоді, організованому Європейським парламентом.
За словами глави ЄЦБ, “раптова зупинка економічної активності” спровокує рецесію, яка буде вдвічі глибшою, ніж після фінансової кризи 2008 року.
Країни регіону зіткнуться з “масштабною економічною кризою, буквально нечуваною в мирний час за розміром збитку, якого вона завдасть”, сказала вона.
Раніше ЄЦБ розглядав три сценарії прогнозу розвитку економіки в 2020 році: “м’який”, згідно з яким зниження ВВП єврозони складе 5%, “середній”, що передбачає спад ВВП на 8%, і “жорсткий”, в разі реалізації якого ВВП єврозони впаде на 12%.
Лагард сказала, що “м’який” сценарій, на її думку, вже застарів. Економіка єврозони, швидше за все, завершить рік “десь між “середнім” і “жорстким “сценарієм”.
Вона нагадала, що економіка блоку скоротилася на 4-5% після фінансової кризи більше десяти років тому, зазначивши, що спад ВВП зараз, “ймовірно, буде вдвічі більшим”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас