Гривня може зміцнитися до 21 за долар - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня може зміцнитися до 21 за долар - експерт

Валюта
78560
Отримання Україною траншу від Міжнародного валютного фонду дозволить гривні серйозно зміцнитися.
Про це повідомляє аналітик інвестиційної групи “Універ” Михайло Федоров.
“Коли Україна отримає гроші від МВФ, макроекономічна стабільність країни буде збережена. Іноземний капітал буде купувати ОВДП України, за рахунок чого прибутковості за ними будуть знижуватися, і вартість обслуговування державного боргу також буде знижуватися. Крім цього, Україна отримає гроші від ЄС і Світового банку. Країна зможе профінансувати свій дефіцит бюджету, і з державними фінансами країни все буде добре, принаймні, в доступному для огляду майбутньому”, – зазначив експерт.
На його думку, за рахунок цього курс гривні найближчим часом зможе зміцнитися до позначки 25 гривень за долар. Далі динаміка курсу української валюти може повторити свою динаміку в 2019 році, коли вона зміцнилася з курсу 28 грн/дол. у січні 2019 року до 23,2 грн/дол. у грудні 2019 року, прогнозує Федоров.
“Рівень в 25 грн/дол. – це мета в перспективі пари місяців. Після цього гривня, швидше за все, продовжить своє зростання. І я вважаю, що в консервативному варіанті до кінця року курс може досягти позначки 24 грн/дол. У базовому варіанті гривня досягне рівня 23 грн/дол., а в оптимістичному варіанті до кінця року курс може досягти позначки 21 грн/дол.», – зазначив експерт.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас