Найбільше IPO з початку пандемії: Warner Music планує залучити на біржі $1,8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільше IPO з початку пандемії: Warner Music планує залучити на біржі $1,8 млрд

Фондовий ринок
249
Warner Music відновила плани з виходу на біржу і планує залучити під час IPO до $1,8 млрд. Це розміщення може стати найбільшим з моменту початку пандемії.
Американська компанія звукозапису Warner Music Group, якою володіє мільярдер Леонард Блаватник, офіційно оголосила про плани вийти на біржу Nasdaq.
Під час IPO компанія планує розмістити 70 млн акцій за ціною від $23 до $26 за папір. Сумарно Warner Music має намір залучити під час розміщення до $1,82 млрд.
З урахуванням діапазону ціни в рамках розміщення, вартість Warner Music може скласти від $11,7 млрд до $13,3 млрд. Це значно перевищує суму в $3,3 млрд, за яку Блаватник придбав лейбл у 2011 році.
Як зазначає Financial Times, вихід на біржу Warner Music Group може стати першим великим IPO з моменту початку пандемії. Заявку на розміщення цінних паперів Warner Music Group подала ще в лютому, однак потім пригальмувала активність через нестабільну ситуацію на фондових ринках, викликану пандемією коронавірусу.
Рішення про продовження виходу на біржу в компанії ухвалили у зв’язку з поліпшенням ситуації на ринках в останні тижні, повідомляють джерела Financial Times.
Всі кошти від IPO дістануться компанії Блаватника Access Industries, яка залишиться найбільшим власником голосуючого пакета акцій.
Організаторами IPO виступлять Morgan Stanley, Credit Suisse і Goldman Sachs.
Зазначається, що бізнес Warner Music у меншій мірі постраждав через пандемію, оскільки більш ніж 25% виторгу компанія отримує від контрактів із стримінговими сервісами на кшталт Apple і Spotify.

Довідка Finance.ua:

  • Леонард Блаватник — американський і британський підприємець, виходець з СРСР. Бізнесмен, який народився в Одесі й емігрував до США, основний статок заробив у Росії. Через засновану ним самим компанію Access Industries Блаватник купував акції алюмінієвих і нафтових підприємств. У 90-і роки його найбільшим придбанням стала купівля нафтової компанії ТНК разом з Віктором Вексельбергом і Михайлом Фрідманом (Альфа-Банк). Компанію Warner Music Блаватник придбав у 2011 році за $3,3 млрд.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас