Через погоду скоротиться виробництво цукру в Україні на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через погоду скоротиться виробництво цукру в Україні на 15%

Аграрний ринок
386
У 2020/2021 маркетинговому році (МР) виробництво цукру прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн т, що на 15% менше, ніж торік. Причиною тому стала аномальна погода. При цьому очікується, що кількість цукрових заводів залишиться незмінною – 33.
Про це повідомляє аналітичний відділ Національної асоціації виробників цукру “Укрцукор”.
“З огляду на скорочення посівних площ і погодні умови, які можуть істотно вплинути на врожайність, оскільки вже зараз відомо, що пилові бурі пошкодили частину посівів у Тернопільській, Харківській і Кіровоградській областях, а центральні регіони страждають від впливу шкідників, виробництво цукру в 2020/2021 МР прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн т. Це більш ніж на 15% менше, ніж роком раніше, проте це в повному обсязі може покрити потребу внутрішнього ринку”, – пояснює аналітик асоціації Назар Михайловин.
Так, Віктор Ніколюк, керівник сировинного підрозділу Новомиргородського цукрового заводу в Кіровоградській області стверджує, що через пилові бурі підприємство змушене було пересіяти майже половину посівних площ.
Негативно вплинула аномальна погода на аграріїв Житомирщини. Постраждали і західні регіони України, які є одними з лідерів з вирощування цукрових буряків та виробництва цукру.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас