Трамп обіцяє "потужні" санкції проти Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп обіцяє "потужні" санкції проти Китаю

Світ
683
Дональд Трамп пообіцяв за кілька днів оголосити про “потужну” реакцію Вашингтона на спроби китайської влади обмежити права і свободи мешканців Гонконгу.
Про це президент США заявив на пресконференції в Білому домі.
“Ми зараз працюємо над певними речами. Я думаю, вам це буде дуже цікавим”, – заявив він у відповідь на запитання, чи готує офіційний Вашингтон санкції проти Китаю через ситуацію в Гонконгу.
“Я зроблю заяву про це протягом кількох найближчих днів”, – зазначив Трамп, додавши, що це буде “потужний” крок.
Напередодні із заявою про можливу реакцію США на адресу китайської влади виступив радник Білого дому з питань національної безпеки Роберт О’Браян.
Нагадаємо, Національний народний конгрес Китаю включив до порядку денного законопроєкт “Про вдосконалення правової системи та правозастосовчого механізму Гонконгу”. Документ, зокрема, передбачає відповідальність за дії, пов’язані із “заколотом, сепаратизмом і зрадою”.
Прихильники демократії вважають такий крок черговою спробою комуністичного керівництва Китаю позбавити особливий адміністративний район усіх свобод. Своє занепокоєння у зв’язку з намірами Пекіна розширити юрисдикцію на Гонконг висловили країни Заходу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас