Amazon розгорне мережу власних сонячних електростанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon розгорне мережу власних сонячних електростанцій

Енергетика
742
Технологічний гігант Amazon оголосив про початок робіт зі створення свого першого об’єкта з переробки сонячної енергії в Китаї. Це один з п’яти проектів у галузі відновлюваних джерел енергії, які компанія планує заснувати по всьому світу.
Інші об`єкти будуть побудовані у Австралії і США в рамках угоди Amazon Climate Pledge, що до 2030 року має бути на 100% відновлюваним джерелом енергії. Сонячні проекти послужать основою для виконання операцій Amazon і енергоємних хмарних бізнесів.
Китайський об’єкт буде являти собою сонячний проект потужністю 100 мегават в Шаньдуні, який буде генерувати 128 000 мегават-годин електроенергії на рік. Об’єкт в Австралії буде схожий на той, що в Шаньдуні. У США Amazon будує нові сонячні електростанції в Вірджинії і Огайо.
Amazon має 31 відновлюване джерело енергії і використовує енергію від сонячних батарей на дахах в 60 центрах по всьому світу. Незважаючи на ці зусилля, група співробітників-активістів в Amazon і інші захисники навколишнього середовища чинять тиск на компанію з метою прийняття більш масштабних програм сталого розвитку. Зокрема, активісти хочуть, щоб Amazon розірвала зв’язки з компаніями, що працюють на викопному паливі, які користуються послугами технологічного гіганта.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас