У Новій Зеландії продають велику компанію за долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новій Зеландії продають велику компанію за долар

Фондовий ринок
1203
Медіакорпорація Nine Entertainment з Австралії ухвалила рішення продати новозеландську компанію Stuff Ltd., що належить їй, за символічні гроші – 1 долар США.
Як пише 25 травня The Associated Press, новим власником Stuff стане її ж генеральний директор, 49-річна Шинейд Буше. Угода буде укладена до кінця місяця в рамках викупу компанії менеджментом.
“Ми вважаємо, що у Stuff повинні бути власники на місцевому рівні, і ми переконані, що це є найкращим рішенням і для конкуренції, і для споживачів в Новій Зеландії”, – заявив з цього приводу 25 травня гендиректор Nine Х’ю Маркс.
Буше, у свою чергу, збирається розділити акції Stuff між її співробітниками, щоб вони мали пряму частку від прибутку.
Stuff Ltd. – це одна з найбільших медіакомпаній Нової Зеландії, яка займається друком багатьох щоденних газет і веде однойменний новинний портал, а також володіє інтернет-провайдером Stuff Fibre і навіть енергетичною компанією energyclubnz. Штат компанії становить близько 900 осіб, близько половини з яких – журналісти.
Ще до коронавірусної кризи компанія зіткнулася з фінансовими труднощами, і її виручка від реклами почала неухильно скорочуватися. Буше сподівається вирішити цю проблему шляхом прямих пожертвувань від читачів, на додачу до цього нещодавно співробітникам компанії урізали зарплату.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас