Volkswagen виплатить клієнтам компенсації за "дизельний скандал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen виплатить клієнтам компенсації за "дизельний скандал"

Фондовий ринок
459
Найбільший автоконцерн Німеччини Volkswagen повинен буде виплатити клієнтам компенсації у рамках відшкодувань через дизельний скандал, але менші, ніж ті, на які сподівалися.
Таким є рішення Федерального суду по одному конкретному позову, який було оголошено 25 травня.
“Цивільна палата Суду вирішила сьогодні, що покупець транспортного засобу з недозволеним пристроєм має право на відшкодування компенсації з боку VW. Він може вимагати відшкодування покупної ціни, сплаченої за транспортний засіб, але повинен вираховувати амортизацію за використання та повернути VW автомобіль”, – йдеться у рішенні.
Йшлося про позов клієнта, який вимагав 31 490 євро за VW Sharan з дизельним двигуном типу EA 189, програмне забезпечення на якому гарантувало, що транспортний засіб відповідає вимогам щодо рівня вихлопних газів. Авто було придбано в січні 2014 року. Суд постановив, що клієнт може розраховувати на 25 616 євро.
Нагадаємо, “дизельний скандал” вибухнув восени 2015 року. Загалом йдеться про десятки тисяч людей, які придбали авто, що не відповідають вимогам щодо викидів вихлопних газів. Рішення суду відкриває для них можливість отримати компенсації.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас