МОЗ роз'яснив, чому Кабмін пішов на ослаблення карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ роз'яснив, чому Кабмін пішов на ослаблення карантину

Казна та Політика
697
Кабінет міністрів вирішив піти на послаблення карантину в Україні через динаміку захворюваності та соціально-економічну ситуацію. Підхід, при якому обмеження будуть слабшати поетапно, назвали адаптивним карантином.
Про це розповів головний санлікар Віктор Ляшко у коментарі виданню РБК-Україна.
За його словами, на сьогодні Україна перебуває на плато захворюваності 26-й день, і вже необхідно було оцінювати соціально-економічний вплив епідемії.
Протягом перших трьох-чотирьох етапів пом’якшення карантину уряд буде застосовувати стратегію стримування епідемії. Вона полягає у послабленні обмежень, не чекаючи значного зниження захворюваності. При цьому буде контролюватися її зростання.
У той же час Ляшко заперечує вплив політичних рейтингів на будь-які рішення, які стосуються запровадження або виходу з карантину.
“В пріоритеті завжди стоять насамперед показники захворюваності. Щодо виходу з карантину є позиція міністра охорони здоров’я і головного державного санітарного лікаря, заснована на показниках захворюваності, щодо готовності системи охорони здоров’я та епідемічної ситуації. Після цього розглядається питання, можна чи не можна пом’якшувати карантин і запускати ті чи інші сфери економіки “, – додав він.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів на засіданні 20 травня прийняв рішення продовжити карантин в Україні до 22 червня, однак деякі обмеження послаблять.
  • Сьогодні, 25 травня уряд дозволив роботу метрополітену. У Києві двері підземки відчинилися о 5.30 ранку.
  • З 11 травня дозволено роботу закладів торгівлі непродовольчими товарами, роботу літніх терас кафе і ресторанів на відкритому повітрі, а також закладів харчування на винос, закладів культури за бажанням цих закладів, також дозволяється діяльність нотаріусів, адвокатів, аудиторів.
  • Також з 11 травня відкрилися парки і сквери, салони краси, частково музеї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас