Будуть відключати: ДТЕК попереджає про перевірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будуть відключати: ДТЕК попереджає про перевірки

Енергетика
53920
Оператор системи розподілу ДТЕК Київські електромережі попереджає, що з 25 травня будуть проводити знеструмлення клієнтів, які несанкціоновано підключаються до мережі, порушуючи п. 11.5.2 Кодексу систем розподілу.
Про це Finance.ua повідомили у прес-службі ДТЕК Київські електромережі.
Кого це стосується. Це стосується клієнтів, котрим було припинено електропостачання до 12 березня за заборгованість, сформовану до карантину.
Знеструмлення не стосуються тих клієнтів, що накопичили заборгованості в період карантину.
Як зазначається в повідомленні, наразі не всі клієнти дотримуються закону та порушують п. 11.5.2 Кодексу систем розподілу щодо несанкціонованого підключення.
Зокрема є клієнти, що мають системні проблеми з оплатою електроенергії, через що їм було обмежене електропостачання ДО початку карантину. Значна кількість клієнтів порушили законодавство України і самовільно підключилися до мереж, щоб і далі безоплатно споживати електроенергію.
Як відновити. Законним шляхом відновити електропостачання можна буде після сплати суми боргу, сформованого до карантину, та витрат пов’язаних з повторним підключенням.

Довідка Finance.ua:

  • ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України. Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядки електромобілів.
  • У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.
  • 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас