Підвищення акцизу на скраплений газ і дизельне пальне вдарить по українцях, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення акцизу на скраплений газ і дизельне пальне вдарить по українцях, - експерт

Енергетика
16271
Підвищення акцизу на зріджений газ і дизельне паливо приведе до зростання цін на заправках і вдарить по найменш платоспроможним українцям.
Про це заявив директор НТЦ “Психея” Сергій Сапегін, коментуючи ініціативи “Укрнафти” і “Укртатнафти” про введення мит.
“Збільшення акцизного навантаження ляже на найменш платоспроможні верстви населення, для яких скраплений газ є порятунком, оскільки бензин і дизельне пальне, ми не говоримо про електромобілі, дизельне пальне в експлуатації виходить дешевше. І люди переобладнають для того, щоб заощадити”, – сказав Сапегін.
На думку експерта, розгляд питання про підвищення акцизів в умовах економічної кризи, спровокованої епідемією, не на часі, оскільки це фінансове навантаження ляже на плечі споживача, рівень платоспроможності якого і без того знизився.
“У цих умовах піднімати акцизи – це означає перекласти це навантаження на плечі кінцевого споживача, притому, що ми досі не розуміємо, наскільки впала платоспроможність кінцевого споживача. Оскільки ми розуміємо, що економіка зупинилася, бізнес не працює цілими секторами. Тому з цієї точки зору не на часі навіть розгляд”, – додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас