Міжбанк: п'ятниця пройде в два етапи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: п'ятниця пройде в два етапи

Валюта
701
П’ятниця буде досить цікавою на валютному ринку і пройде в два етапи: активна перша частина сесії до обіду і досить млява друга половина дня. Причини такого поділу:
1) необхідність швидких розрахунків по долару у клієнтів (у понеділок США не працюють – День Пам’яті, і всі розрахунки в доларі 25 травня будуть проходити на міжбанку ТОМом, що не дуже цікаво українським клієнтам). Тому вони будуть активно платитися в американській валюті сьогодні з ранку, щоб оперативно закрити свої зобов’язання в доларі і не зависнути з цими розрахунками аж до наступного вівторка;
2) ефект закінчення тижня – навіть в період карантину це зменшує активність клієнтів і банків по п’ятницях.
Крім цих суто технічних і календарних факторів, що впливають на поведінку учасників ринку, сьогодні спрацює і психологічний момент.
Зростання котирувань останніх днів дещо налякало покупців і порадувало продавців. Перші – тепер більш поступливі щодо курсу під час сесії, другі – не особливо поспішають продавати основні обсяги валюти, вичікуючи максимально високих рівнів котирувань. Тобто банки і їх клієнти психологічно вже готові до поступового розвороту ринку після ослаблення карантину.
У НБУ сьогодні знову навряд чи буде реальна можливість поповнювати резерви в значних обсягах, бо особливого надлишку пропозиції долара немає.
Спекулянти продовжать працювати як у форматі “в дві сторони”, так і намагатися похитати курс протягом дня.
Крім цього, багато експортерів очікують найближчим часом початку основних відшкодувань ПДВ і тому не поспішають розлучатися з валютою. А намагаються дотягнути до гривневих надходжень від держави, витрачаючи валюту по мінімуму.
За нашими прогнозами, в п’ятницю обсяги на торгах будуть до $180 млн при здійсненні до 500 угод з коридором по долару на міжбанку в межах 26,62-26,90 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,70 / 26,74
Євро – 29,33 / 29,37
Російський рубль-0,3773 / 0,3780
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас