Що має зробити ФГВФО, щоб збільшити суму гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що має зробити ФГВФО, щоб збільшити суму гарантування вкладів

Кредит&Депозит
1512
Для того щоб гарантовану суму вкладів було підвищено, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) має виконати досить складну і потужну домашню роботу.
Про це сказала директор-розпорядник Фонду Світлана Рекрут під час онлайн-презентації на тему «Як за два роки змінилася обізнаність про гарантування вкладів та фінансові настрої громадян».
Що саме має зробити ФГВФО:
  • по-перше, реструктуризувати борг Фонду перед Міністерством фінансів, тому що для підвищення суми гарантування треба мати відповідні фінансові ресурси;
  • по-друге, створити надміцну банківську систему, аби за гарантованими виплатами зверталося щонайменше осіб.
“Я завжди наводжу до прикладу ряд європейських країн, де сума виплати становить 100 тисяч євро, але випадків, коли її дійсно виплачували через ліквідацію банку, за останні роки не було”, – зазначила Рекрут.
За її словами “світлом у кінці тунелю” є саме сума в 100 тисяч євро, що є найвищим рівнем гарантованої виплати у країнах Євросоюзу. За оптимістичним прогнозом, цей показник буде досягнуто протягом найближчих років.
Але першим кроком має бути підвищення суми гарантування до 600 тисяч гривень, які є для ФГВФО реалістичним та досяжним показником уже зараз за умови реструктуризації боргу.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Фонд розробляв законопроєкт щодо підвищення граничного розміру гарантованої суми відшкодування за вкладами. Планувалось запровадження поетапного збільшення до 2027 року суми гарантованого відшкодування до 100 тис. євро в гривневому еквіваленті.
До речі, якщо ви вважаєте, що відсотки за вкладами в Україні не такі великі, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас