Безробіття в Україні: чи стане легше знайти роботу після карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Україні: чи стане легше знайти роботу після карантину

Особисті фінанси
1573
Державна служба зайнятості з початку карантину в Україні працевлаштувала майже 90 000 осіб. Директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський зазначив, що влітку і восени ситуація з безробіттям залишатиметься складною, хоча певні позитивні зрушення будуть.
“Те, що восени ситуація буде кращою, ніж влітку – це однозначно, але чи вирівняється ситуація до того рівня, на якому вона була на початку року? Сумнівно. У нас буде влітку період збільшення звільнень, зменшення заробітних плат, восени ситуація покращиться, але рівень безробіття залишатиметься високим», – сказав Несходовський.
Економіст зазначив, що тенденція до поліпшення економіки буде присутня, проте швидких позитивних змін не буде.
“Зараз після закінчення карантину люди сподіваються, що вони зможуть вийти на ті самі обороти і обсяги реалізації, які були до кризи, але вони помиляються. За ці два місяці люди витратили заощадження, які у них були, і це позначиться на обсягах реалізації. Як результат, підприємці будуть змушені економити”, – прокоментував Несходовський.
Експерт пояснив, що в таких умовах продовжиться зростання безробіття і будуть скорочуватися обсяги.
“Поліпшення залежить від того, як діятиме уряд. Чи буде він вживати заходів і сприяти зайнятості населення? Тому що наразі програма, оголошена про створення 500 тисяч робочих місць, в основному стосується сфери благоустрою – це підмітання вулиць, а також у сфері будівництва. Це дуже сумнівно. Навряд чи буде створено таку кількість робочих місць, тому що заробітна плата дуже низька», – підсумував директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський.
Раніше Президент завив, що зарплата в 5-6 тисяч гривень – це не показник бідності. Так, за розрахунками UNICEF, понад 6 млн осіб в Україні можуть опинитися за межею бідності. Однак для України маленька зарплата в цих розрахунках не є бідністю.

Довідка Finance.ua:

  • Прожитковий мінімум в Україні з 01.01.2020 по 30.06.2020 становить 2027 грн.
  • Мінімальна заробітна плата становить 4723 грн.
  • Середня зарплата в березні, за даними ПФУ, була на рівні 9 905,39 гривень.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас