НБУ розповів про ситуацію на банківському ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розповів про ситуацію на банківському ринку

Кредит&Депозит
1100
НБУ запевнив, що на банківському ринку все спокійно, обсяги строкових гривневих депозитів і валютних коштів населення в банках з кінця квітня майже не змінилися.
Про це повідомляє прес-служба НБУ в Facebook.
“На банківському ринку все спокійно. Про це свідчить черговий випуск щотижневого огляду, де ми наводимо ключові показники банківського сектору. Так, обсяги строкових гривневих депозитів і валютних коштів населення в банках з кінця квітня майже не змінилися, а гривневі вклади населення взагалі вже кілька тижнів перевищують рівень, що спостерігався до початку відтоку в березні. Темпи відтоку валютних коштів з банків нижчі, ніж під час криз 2008 і 2014 років”, – йдеться в повідомленні.
Ставки за депозитами. Продовжують знижуватися ставки за гривневими депозитами і кредитами. З початку квітня вартість нових строкових гривневих вкладів знизилася, найпомітніше за короткостроковими депозитами. Ставки за гривневими кредитами бізнесу подешевшали до найнижчого в 2020 році рівня.
З кінця березня триває скорочення гривневих кредитів бізнесу і населенню, зокрема, істотно впав попит на споживчі кредити.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас