Міжбанк: четвер пройде дуже напружено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: четвер пройде дуже напружено

Валюта
1356
Четвер пройде на валютному ринку дуже напружено. Якщо всі попередні кілька тижнів долар поступово просідав, то за останні два дні ситуація почала змінюватися.
Як ми і попереджали в своїх прогнозах, поступовий вихід з карантину (а з 22 травня пройдуть чергові істотні послаблення) призведе до активізації валютного ринку і зростання попиту на валюту. Цей процес почався вже практично з вівторка (але в той день ще активно скуповувався і Нацбанк), а в середу тільки посилився.
Частина клієнтів, у кого є гривня, побоюються зростання котирувань після 22 травня і купують валюту з учорашнього дня. Саме зростання попиту вчора призвело до розвороту тренда на міжбанку, а у НБУ навіть не було чого викуповувати в резерви. Сьогодні ця напруга тільки зросте, оскільки 25 травня (майбутній понеділок) в США відзначають День Пам’яті (банки не працюють), і тому наші клієнти постараються сьогодні і завтра з самого ранку максимально розрахуватися за доларовими контрактами, щоб потім не “зависнути” з цими розрахунками аж до 26 травня.
На користь гривні грає продаж валюти запізнілими боржниками зі сплати податків, але обсяги пропозиції валюти за рахунок цих клієнтів вже істотно скорочуються на тлі зростання попиту.
У НБУ сьогодні навряд чи буде реальна можливість активно поповнювати резерви, оскільки особливого надлишку пропозиції долара в четвер-п’ятницю не передбачається. А спекулянти постараються максимально скористатися ситуацією і похитати курс протягом дня.
За прогнозами Finance.ua, сьогодні обсяги на торгах будуть до $180-210 млн при здійсненні до 420-500 угод з коридором по долару на міжбанку в межах 26,65-26,90 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,67 / 26,69
Євро – 29,28 / 29,31
Російський рубль – 0,3732 / 0,3737
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас