ВР ухвалила за основу законопроєкт щодо врегулювання питань у сфері ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР ухвалила за основу законопроєкт щодо врегулювання питань у сфері ЖКП

Особисті фінанси
1133
Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт №2458 Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг.
За таке рішення підтримали 239 народних депутатів України.
Передбачаються такі зміни до законодавства:
  • Запровадження публічних договорів про надання послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, водовідведення, поводження з побутовими відходами.
Що це дає. Це спрощує процедуру укладення цих договорів як для виконавців комунальних послуг, так і для споживачів послуг;
  • Надання права співвласникам багатоквартирного будинку у будь-який час змінювати вид договору у разі ухвалення ними рішення про обрання моделі договірних відносин у будинку.
  • визначення повноважень НКРЕКП щодо встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії;

Оплата комунальних послуг без комісії 🚿

  • введення диференційованих тарифів на транспортування і постачання теплової енергії і, як наслідок, неможливість подвійної компенсації споживачами витрат на утримання і обслуговування центральних та індивідуальних теплових пунктів та інше.
ВР ухвалила за основу законопроєкт щодо врегулювання питань у сфері ЖКП

Довідка Finance.ua:

  • У Києві з’явився новий платіж у рахунках на оплату ЖКХ. У рахунках на оплату житлово-комунальних послуг, які кияни отримали, вказана плата за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла та гарячої води.
  • Згідно з опитуванням, у лютому 2020 року 21% українців зазначили, що витрачають на оплату послуг ЖКГ більш ніж половину доходу сім’ї.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас