Світовий банк збільшив до 100 кількість країн з екстреним фінансуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк збільшив до 100 кількість країн з екстреним фінансуванням

Світ
206
Світовий банк розширив кількість учасників програми з отримання екстреного фінансування в рамках боротьби з COVID-19. З березня організація надала рекордні обсяги допомоги вже для 100 країн, що розвиваються, де проживає 70% населення планети, повідомила пресслужба СБ.
39 з цих держав розташовані в Африці. Майже третина всіх проєктів здійснюються в країнах, порушених нестабільністю і конфліктами, таких як Афганістан, Гаїті, Нігер і Чад.
У міжнародній організації підкреслили, що антикризова програма – черговий етап на шляху виконання зобов’язань з надання протягом 15 місяців $160 млрд грантів і фінансової підтримки.
“Ця пандемія і часткова зупинка економіки розвинених країн здатні призвести до крайньої бідності до 60 млн осіб”, – заявив президент Світового банку Девід Малпасс.
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) і багатостороннє агентство з інвестиційних гарантій (MIGA) також оперативно надають підтримку бізнесу в країнах, що розвиваються.
До того ж Рада керівників Світового банку схвалила мораторій на обслуговування позик, наданих на двосторонній основі.
“Пропонований мораторій на обслуговування двосторонньої заборгованості вивільнить вкрай важливі для країн-клієнтів МАР ресурси, за рахунок яких вони зможуть фінансувати екстрені заходи реагування на епідемію COVID-19”, – зазначив Малпасс.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас