Білорусь веде переговори з КНР щодо двох позик - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь веде переговори з КНР щодо двох позик - Fitch

Світ
507
Білорусь обговорює з Китаєм залучення двох позик, повідомило рейтингове агентство Fitch.
“Білорусь подала заявку на інструмент швидкого фінансування МВФ (RFI), а також веде переговори про дві двосторонні позики з Китаєм”, – йдеться в прес-релізі агентства з приводу підтвердження кредитних рейтингів Білорусії.
Агентство відзначає, що в Білорусі “короткострокові фінансові ризики стримуються через наявність альтернативних джерел фінансування і грошових буферів”. За даними Fitch, Планове погашення зовнішнього боргу Білорусі в 2020 році становить $2,5 млрд, з яких $797 млн (близько 31% від загальної суми) було виплачено в перші чотири місяці року.
Як повідомлялося, наприкінці грудня 2019 року Білорусь залучила 5-річний кредит банку розвитку Китаю на 3,5 млрд юанів (близько $500 млн в еквіваленті). Цей кредит став альтернативою російському держкредиту на $600 млн, переговори про який Мінськ вів з Москвою протягом минулого року.
Раніше Мінськ залучав тільки пов’язані кредитні ресурси з Китаю, що спрямовані на реалізацію інвестпроєктів і передбачають імпорт китайського обладнання та послуг при реалізації проєкту.
Раніше також повідомлялося, що білоруська влада має намір залучити на зовнішніх ринках $2-2, 5 млрд для підтримки і стимулювання економіки в умовах рецесії на тлі глобальної пандемії коронавірусу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас