Париж і Берлін пропонують створити фонд в 500 млрд євро для відновлення економік країн ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Париж і Берлін пропонують створити фонд в 500 млрд євро для відновлення економік країн ЄС

Світ
105
Франція і Німеччина виступили в понеділок зі спільною ініціативою післякризового відновлення європейської економіки – створенням Фонду обсягом 500 млрд євро бюджетних коштів.
“Ми хочемо мати обмежений у часі фонд в 500 млрд євро. Йдеться не про кредити, а про бюджетні витрати для секторів і регіонів, найбільш вражених COVID-19”, – сказала канцлер ФРН Ангела Меркель на пресконференції, що передавалася по відеозв’язку, в якій вона брала участь разом з президентом Франції Емманюелем Макроном.
Франція і Німеччина вважають, що цей фонд, який зараз обговорюється на рівні ЄС, міг би бути “забезпечений 500 млрд євро бюджетних витрат ЄС для найбільш вражених секторів і регіонів на основі бюджетних програм ЄС і при вшануванні європейських пріоритетів”, – наголошується в спільній заяві Парижа і Берліна.
Згідно з документом, цей план “посилить опірність, конвергенцію і конкурентоспроможність європейських економік і збільшить інвестиції, зокрема, в екологічний і цифровий перехід і в наукові дослідження та інновації”.
“Фінансування фонду відновлення буде зосереджено на труднощах, пов’язаних з пандемією і її наслідками”, – уточнюється в документі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас