Підприємці назвали основні проблеми бізнесу під час карантину (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці назвали основні проблеми бізнесу під час карантину (опитування)

Особисті фінанси
1951
Три чверті підприємств продовжують працювати в умовах пандемії, а 89 % респондентів вказали, що від початку пандемії не звільняли працівників.
Про це свідчать результати опитування Федерації роботодавців серед представників бізнесу, що проводилося 10 – 27 квітня 2020 року. Підприємства представляють сфери торгівлі, машинобудування та металообробку, транспортні послуги, будівництво, металургію тощо.
Звільнення. Серед тих, хто змушений звільняти працівників, третина змушена була звільнити 1-5% працівників, ще третина — понад 31% працівників із тих, що працювали на підприємствах на початку пандемії. Якщо ситуація з COVID-19 триватиме, 36% респондентів будуть змушені звільнити працівників.

Антикризова інструкція від Finance.ua

COVID-19 не вплинув на роботу підприємства лише 6% респондентів. Іншим же потрібен буде час для відновлення. Для 42% респондентів необхідно буде від 31 до 90 днів для повного відновлення діяльності бізнесу, а для 28% — більше 91 дня.
Підприємці назвали основні проблеми бізнесу під час карантину (опитування)
Доходи. 90% респондентів вказали на зниження доходів/ продажів через негативний вплив COVID-19, із них у 53% — доходи/продажі зменшилися більше ніж на 50%, а в 38% — зниження відбулося від 20 до 50%.
При цьому у 50% респондентів відсутній доступ до будь-якого з джерел фінансування (власного чи зовнішнього) для відновлення бізнесу після COVID-19.
29% респондентів покладаються на кредити та гранти, ще 28% мають власні грошові резерви або заощадження.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас