Дизель, бензин чи гібрид: яким авто віддають перевагу українці (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дизель, бензин чи гібрид: яким авто віддають перевагу українці (інфографіка)

Особисті фінанси
3910
Продажі нових машин у порівнянні з минулим роком просіли на 5%. Однак негативна динаміка характерна далеко не для всіх сегментів ринку нових авто.
Про це повідомляє Укравтопром.
Бензиновий двигун. Відносно перших чотирьох місяців 2019 року реєстрації таких легкових автомобілів збільшилися на 6%, до 15,3 тис. шт. При цьому частка таких автомобілів на ринку зросла з 57% до 64%.
Гібридні авто. За період з січня до квітня збільшилися продажі гібридних авто – до 979 шт, роком раніше попит на них становив 850 шт. В результаті частка гібридів на ринку збільшилася з 3 до 4 відсотків.
Практично не змінився сегмент автомобілів з нульовим викидом шкідливих речовин – найменший в структурі ринку нових авто. З січня до квітня українці придбали 154 нові легкові авто на електротязі, лише на 5 шт. менше, ніж роком раніше.
Дизельні авто. Відзначено різке зниження популярності легкових автомобілів, що працюють на дизелі. З початку року свою першу реєстрацію пройшли тільки 7,2 тис. дизельних легковиків. Тоді як рік тому їх продажі впритул наближалися до показника в 8,5 тис. шт. Таке падіння попиту призвело до втрати 4% в ринковій частці дизелів, яка тепер становить 30%.
Авто з газобалонним обладнанням. Найбільші втрати в сегменті таких авто. Попит на такі нові авто обрушився на 75%. З початку року було зареєстровано всього 343 нові легкові автомобілі з ГБО. Як наслідок, їх частка на первинному ринку скоротилася з 5 до 1,4 відсотка.
Моделі автомобілів, яким віддавали перевагу українці в квітні:

Довідка Finance.ua:

  • На першому тижні карантину кількість проданих вживаних автомобілів зросла на 10,6%; за другий тиждень кількість проданих авто з пробігом по Україні скоротилася на 36,31%, а кількість покупців — на 11,99%; на третьому тижні кількість переглядів пропозицій про продаж автомобілів дещо зросла, проте дзвінків продавцям з метою поцікавитися тим чи іншим автомобілем поменшало.
  • Зріс інтерес покупців у бік дешевого цінового сегменту – 2-3 тисячі доларів. Зазвичай основний масив проданих авто перебуває в діапазоні 5-8 тисяч доларів США.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції з кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам кредитний продукт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас