Міжбанк: спекулянти спробують "розворушити" курс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спекулянти спробують "розворушити" курс

Валюта
1335
П’ятниця на валютному ринку пройде досить скромно за обсягами операцій, але зі спробами спекулянтів і великих гравців хоч якось “розворушити” курс.
Як завжди, спрацює ефект закінчення тижня (навіть у період карантину), що зазвичай знижує ділову активність клієнтів і позначається на обсягах угод. За нашими прогнозами, сьогодні обсяги операцій на торгах не перевищать $160-190 млн при здійсненні до 430-490 угод.
Крім цього, попереду період бюджетних платежів і на тлі дефіциту гривні і падіння виручки у більшості компаній період концентрації ресурсів під розрахунки з державою збільшується. Багато хто сьогодні вважатиме за краще не купувати валюту на ринку, а розмістити наявну у них гривню на короткі депозити до терміну сплати податків і накопичувати гривню під бюджетні розрахунки. Це знизить тиск на валютний ринок.
Як і вчора, сьогоднішній день на торгах пройде під дією двох факторів: курсових завдань і дій великих гравців міжбанку з купівлі/продажу валюти і виходу/невиходу на міжбанк НБУ з інтервенціями з викупу долара в разі його надлишку. Цінники Нацбанку продовжать бути основним орієнтиром по курсу для всіх учасників торгів.
Спекулянти на малооб’ємному ринку спробують “розігріти” котирування, підлаштовуючись під дії великих гравців, а також продовжать працювати в форматі «в дві сторони» і грати на різниці готівкового та безготівкового курсів.
Finance.ua прогнозує коридор по долару 15 травня на міжбанку в межах 26,55-26,78 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,67 / 26,69
євро – 28,78 / 28,80
російський рубль – 0,3584 / 0,3588
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас