Євросоюз надасть Україні 500 мільйонів євро відразу після рішення МВФ - єврокомісар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз надасть Україні 500 мільйонів євро відразу після рішення МВФ - єврокомісар

Казна та Політика
266
Україна виконала усі умови для виділення макрофінансової допомоги Європейського Союзу, і щойно Міжнародний валютний фонд схвалить подальшу співпрацю з Києвом, ЄС виділить транш розміром 500 мільйонів євро.
Про це заявив комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї 14 травня під час відеозустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.
Очільник МЗС поінформував єврокомісара про прогрес євроінтеграційних реформ, ухвалення, зокрема, закону про банки. Своєю чергою, Олівер Варгеї привітав рішення  Ради та додав, що тепер Україна виконала всі умови для виділення макрофінансової допомоги ЄС.
“Щойно Міжнародний валютний фонд надасть свою остаточну оцінку та схвалить подальшу співпрацю з Україною, ЄС буде готовий до виділення другого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро  без зволікань”, – заявив єврокомісар.
Також Дмитро Кулеба подякував за ініціативу Єврокомісії надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги для стабілізації економіки, яка зазнала збитків через пандемію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас