Samsung представила смартфон Galaxy A Quantum, який неможливо зламати (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung представила смартфон Galaxy A Quantum, який неможливо зламати (фото)

Технології&Авто
4420
Samsung спільно з південнокорейським оператором SK Telekom представила перший у світі смартфон, оснащений квантовим генератором випадкових чисел. Завдяки використанню технології, яка раніше була доступна лише великогабаритним обчислювальним станціям, інженерам компанії вдалося домогтися високого рівня захисту пристрою.
Смартфон Galaxy A Quantum являє собою модифіковану версію Galaxy A71 з 6,7-дюймовим дисплеєм, процесором Exynos 980, 8/128 ГБ пам’яті, 64-мегапіксельною основною камерою і акумулятором ємністю 4500 мАг з підтримкою швидкої зарядки 25 Вт. Від попередника він відрізняється встановленим чіпом QRNG, розробленим швейцарською компанією ID Quantique.
Samsung представила смартфон Galaxy A Quantum, який неможливо зламати (фото)
Особливість модуля полягає в тому, що він генерує числа на основі квантової технології шифрування, за рахунок чого ключі безпеки виходять більш надійними і непередбачуваними порівняно з альтернативними програмними рішеннями. Як квантова частинка використовується випадковий фотон, зчитаний сенсором зі світлодіода, “упакованого” в той самий мініатюрний корпус габаритами 2,5 × 2,5 мм.
Samsung представила смартфон Galaxy A Quantum, який неможливо зламати (фото)
За заявою розробників, нова технологія захисту даних дозволяє значно підвищити безпеку мобільного пристрою. Квантовий генератор випадкових чисел буде використовуватися не тільки при обміні повідомленнями, але і при роботі платіжної системи Samsung Pay, а також всіх сервісів, що вимагають від користувача пройти процедуру авторизації.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас