Як вплине криза на ритейлерів в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як вплине криза на ритейлерів в Україні (інфографіка)

Особисті фінанси
690
Пандемія COVID-19 стала глобальним викликом для всієї індустрії ритейлу, адже наслідком стали закриття точок продажів, зміна настроїв споживачів.
Про це йдеться в дослідженні Colliers International.
В опитуванні, проведеному з 28 квітня по 1 травня 2020 року, взяли участь 73 ритейлери, що працюють в Україні.
Урядом України було ухвалене рішення з 17 березня обмежити роботу ТРЦ та всіх операторів (окрім продовольчих супермаркетів, магазинів товарів щоденного споживання і гігієни, аптек, зоомагазинів).
З 12 травня обмежувальні заходи дещо послабили, дозволивши діяльність закладів громадського харчування на винос та літніх майданчиків у них, закладів побутового обслуговування, торгівлю непродовольчими товарами в магазинах (зокрема й у ТРЦ).
Станом на початок травня, близько 55% опитаних ритейлерів зазначили, що закрили всі свої локації. В форматі «точки видачі» залишилися працювати близько 13% респондентів.
Враховуючи невизначеність щодо подальших сценаріїв розвитку ситуації, ритейлери здебільшого сконцентруються на оптимізації існуючого бізнесу та не плануватимуть відкриття нових локацій.
Як вплине криза на ритейлерів в Україні (інфографіка)
Лише 15% респондентів зазначили, що планують продовжити розширення бізнесу. Здебільшого, це представники сегментів beauty & drogerie та побутової техніки й електроніки.
37% ритейлерів будуть скорочувати кількість існуючих локацій, оптимізуючи бізнес.
Майже половина (49%) респондентів зазначили, що будуть розвивати онлайн-канали збуту.
Як вплине криза на ритейлерів в Україні (інфографіка)
Падіння товарообігу. Майже третина респондентів вважають, що в найближчі два квартали після карантину падіння товарообігу буде понад 50% в порівнянні з докризовим періодом. Зокрема, так вважає понад 60% представників fashion сегменту та представників розважальних центрів.
Відновити показники товарообігу до докризового періоду, за прогнозами ритейлерів, вдасться щонайменше через рік – так вважає 64% респондентів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас