МЕА прогнозує рекордне падіння попиту на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕА прогнозує рекордне падіння попиту на нафту

Енергетика
731
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує рекордне падіння попиту на нафту в 2020 році, проте знизило його масштаб у зв’язку з пом’якшенням карантинних заходів по всьому світу.
Про це йдеться в щомісячному звіті агентства.
Прогноз на 2020 рік в цілому передбачає падіння попиту на 8,6 млн барелів на добу, що на 0,7 млн барелів на добу більше, ніж у попередньому звіті. При цьому пікове падіння попиту припаде на другий квартал 2020 року – на 19,9 млн барелів на добу.
За даними агентства, в травні світові поставки нафти скоротяться на 12 млн барелів на добу до дев’ятирічного мінімуму в 88 млн барелів на добу, оскыльки угода ОПЕК+ набула чинності, а видобуток знижується в інших країнах.
Як наголошується в документі, в кінці травня близько 2,8 млрд людей будуть жити в умовах ізоляції для стримування пандемії коронавірусу, в порівнянні з 4,0 млрд осіб у квітні.
“Економічна активність почала поступове, але крихке відновлення. Проте все ще зберігається значна невизначеність. Найбільше питання полягає в тому, чи зможуть уряди пом’якшити карантинні заходи, не спричинивши відновлення спалахів COVID-19”, – йдеться у звіті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас