В уряді обіцяють взятись за таксистів без ліцензії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді обіцяють взятись за таксистів без ліцензії

Казна та Політика
693
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій назвав неліцензовані служби таксі карбулінгом та наголосив, що на них не буде розповсюджуватися пакет стимулів, а саме дозвіл на рух по смугах, відведених для громадського транспорту.
Про це сьогодні, 14 травня, Криклій повідомив в ефірі “Сніданку з 1+1”.
“Я хочу поставити акцент, що найбільш популярні служби Убер, Уклон і решта сервісів – це неліцензовані служби таксі. Це карбулінги. На них це правило не буде розповсюджуватися. Мова йде про ліцензованих перевізників. І це в першу чергу про безпеку. Тому ми маємо давати певний пакет стимулів, бо ніхто не хотів йти у ліцензовані перевізники, бо це додаткові перевірки, медогляд, сплата податків і оформлення як юридична чи фізична особа підприємець  - і всі йшли в тінь. Це один зі стимулів, щоб йти з тіні”, – заявив міністр інфраструктури.
Нагадаємо, 13 травня Кабінет міністрів вніс зміни щодо ПДР для таксистів. Так, водій таксі має право: рухатися вулично-дорожньою мережою по смугах руху, спеціально відведених для громадського транспорту, та здійснювати посадку та висадку пасажирів у межах смуги для маршрутних транспортних засобів. Це стосується лише легальних перевізників, які мають офіційний статус (ліцензію).
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас