Ринок праці після карантину: чого очікувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок праці після карантину: чого очікувати

Особисті фінанси
8036
Карантин може справити довгостроковий вплив на ринок праці та поведінку громадян. Як відомо, насамперед дохід втратили особи, що працювали без оформлення трудових відносин або перебували в цивільно-правових відносинах.
Про це повідомляє Держслужба зайнятості.
Така тенденція зберігається й на міжнародному рівні: експерти схвильовані зменшенням кількості осіб, які сплачують страхові внески навіть у країнах із налагодженою системою соцзабезпечення. При цьому офіційне працевлаштування надає не лише суттєві гарантії під час роботи, але й забезпечує отримання допомоги в разі її втрати.
Прогнози щодо розвитку сфери зайнятості:
  • Форми дистанційної зайнятості будуть вдосконалюватися. Більш деталізовано будуть відображені аспекти переведення працівників на такі умови роботи, збереження зарплати та поєднання такої зайнятості з можливістю більше уваги приділяти сім’ї та вихованню дітей. На рівні компаній це подекуди спричинить додаткові витрати на зміну внутрішніх процесів.
  • Дистанційна робота підвищить попит й на дистанційне навчання.
  • Працівники робитимуть вибір на користь легальної зайнятості. Краще мати роботу зі скромним, але гарантованим заробітком та можливістю отримання лікарняного, аніж товстий зарплатний конверт і перспектива втрати роботи будь-якої миті.
  • Роль держави зростатиме. Уже сьогодні роботодавці звертаються за підтримкою до служби зайнятості задля збереження робочих місць.
  • Обираючи професію, зважте, чи є вона затребуваною на ринку праці. Якщо ні, то вам загрожуватиме скорочення в першу чергу.
  • Значення гігієни праці та безпеки на виробництві посилиться.
  • Зросте усвідомлення важливості солідарності замість індивідуалізованих рішень. Стає зрозуміло, що добробут одних людей залежить від добробуту тих, хто їх оточує.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас