Huawei, Samsung і Qualcomm представили новий стандарт кодування відео — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei, Samsung і Qualcomm представили новий стандарт кодування відео

Технології&Авто
1188
Huawei, Samsung і Qualcomm оголосили про розробку нового стандарту кодування відео MPEG-5 Essential Video Coding (EVC). Він відрізняється підтримкою високої роздільної здатності і більшою ефективністю стиснення в порівнянні з попередніми версіями MPEG.
MPEG-5 EVC дає можливість дивитися відео у форматі 4K і 8K, в доповненій і віртуальній реальності, а також з підтримкою HDR на більшій кількості пристроїв, ніж це було можливо з попередніми версіями MPEG. Крім того, стандарт передбачає краще стиснення при роботі з 4K UHD. Передбачається, що він буде особливо затребуваний з розвитком мереж п’ятого покоління, дозволяючи транслювати контент у високій роздільній здатності на мобільні гаджети.
Будучи основними розробниками нового стандарту, Huawei, Samsung і Qualcomm мають намір забезпечити його швидке впровадження в галузь. Для цього вони збираються запропонувати справедливі та розумні умови ліцензування ключових патентів, пов’язаних з MPEG-5 EVC.
Варто відзначити, що конкуренцію стандарту може скласти відеокодек AV1, який підтримується флагманським процесором MediaTek. У Google вважають його важливою складовою майбутніх мобільних пристроїв, оскільки він дозволяє відтворювати важкі відео при високій ефективності стиснення даних.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас