Через заборгованість за кредитом не штрафуватимуть: чому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через заборгованість за кредитом не штрафуватимуть: чому

Кредит&Депозит
21256
До закінчення карантинних обмежень українців не штрафуватимуть за несвоєчасну сплату відсотків за споживчими кредитами.
Норма поширюється на всі споживчі кредити, які видають не тільки банки, але й фінансові компанії, повідомили в Нацбанку.
Заборону на штрафні санкції за несвоєчасну сплату споживчих кредитів подовжив парламент.
Крім того, на час карантину заборонили підвищувати відсоткову ставку для клієнтів, які не зможуть вчасно платити за кредитом.
Водночас закон не звільняє позичальника від обов’язку сплати за кредитом.
Щоб допомогти українцям вийти з коронакризи, банки пропонують кредитні канікули. Водночас це тільки відтермінування в розрахунках клієнта з банком на період карантину.

Довідка Finance.ua:

  • ВР ухвалила закон про продовження податкових пільг і спрощення адміністративних процедур для бізнесу на період карантину, запровадженого владою в рамках заходів для протидії поширенню коронавірусу в країні.
  • Що передбачається:
  • продовження терміну незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства в період з 1 березня, незастосування пені до останнього календарного дня місяця (включно), в якому завершується дія карантину;
  • продовження мораторію на проведення документальних і фактичних перевірок бізнесу;
  • продовження звільнення від сплати ЄСВ за себе ФОПами й особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність на період з 1 по 31 травня 2020 року.
  • зменшення вимог до мінімального розміру статутного капіталу банків до 200 млн грн з 500 млн грн, а також продовження терміну дії Закону України “Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків”, який завершується 1 серпня 2020 року, до 2024 року.

Дізнайтеся свій кредитний рейтинг безплатно

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас