Засновник Telegram оголосив про закриття блокчейн-проекту TON — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Telegram оголосив про закриття блокчейн-проекту TON

Фінтех і Картки
560
Засновник месенджера Telegram Павло Дуров оголосив про завершення блокчейн-проекту TON, в рамках якого планувалося випускати цифрову валюту Gram.
Про це він повідомив в поширеній через Telegram заяві, передає “Німецька хвиля”.
За словами Дурова, вирішальну роль в краху проекту зіграв американський суд. В ході судового процесу Комісія з цінних паперів США заборонила випуск криптовалюти Gram, вважаючи, що її треба зареєструвати як цінні папери. При цьому на той момент Дуров зібрав вже близько 1,7 мільярда доларів інвестицій.
“Уявіть, що кілька людей скинулися на розробку золотого копальні, щоб потім розділити золото. Потім прийшов суддя і сказав: “Ці люди вклали гроші для отримання прибутку: вони не хочуть залишити золото собі, а планують продати його іншим людям. Тому їм не можна займатися видобутком”, — написав Дуров. За його словами, саме це сталося з TON і Gram.
Платформа TON і криптовалюта Gram створювалися протягом останніх двох з половиною років, щоб розділити принципи децентралізації біткоїна, Ethereum і інших криптовалют, а також перевершити їх у масштабованості і швидкості.
Відкриття платформи TON було заплановано на 30 квітня. За словами Дурова, американський суд володіє достатньою силою, щоб перешкодити роботі TON і в інших регіонах земної кулі.
“На жаль, ми – 96 відсотків населення світу, які живуть в інших місцях – залежні від осіб, які приймають рішення, які обирають 4 відсотки населення світу, які живуть в США”, – написав Дуров.
“І все ж ми спробували. Ми залишаємо це наступному поколінню підприємців і розробників, щоб вони підняли наш прапор і зробили висновки з наших помилок”, – заявив засновник Telegram.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас