Шмигаль назвав терміни підписання нового меморандуму з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль назвав терміни підписання нового меморандуму з МВФ

Казна та Політика
1063
Україна розраховує підписати новий меморандум з Міжнародним валютним фондом (МВФ) до кінця травня.
Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі за підсумками переговорів прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
Повідомляється, що на переговорах з Меркель український прем’єр висловив сподівання, що співпраця з МВФ за програмою Stand-by, яка зараз обговорюється, дозволить отримати 5 млрд доларів, з яких 3,5 млрд доларів будуть направлені до держбюджету-2020.
“Це не тільки фінансова підтримка. Це запорука отримання коштів від інших міжнародних фінансових організацій і показник того, що ми знаходимося на шляху системних реформ”, – зазначив Шмигаль.
Він також висловив сподівання, що меморандум про співпрацю з МВФ буде підписано до кінця травня.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що МВФ відмовився від підписання довгострокової програми з Україною, яка була розрахована на три роки і передбачала фінансування у розмірі 8 млрд доларів. Замість цього сторони зосередилися на короткостроковій програмі (на 1,5 роки) із загальним фінансуванням у розмірі 5 млрд доларів.
  • При цьому МВФ згоден вести переговори з Україною про нову програму лише за умови прийняття банківського законопроекту, який фактично заборонить повертати “ПриватБанк” олігарху Ігорю Коломойському.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас