Китайці успішно випробували 3D-принтер у космосі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці успішно випробували 3D-принтер у космосі

Світ
381
Китай здійснив орбітальний 3D-друк з використанням безперервних полімерних композитів, армованих вуглецевим волокном. Вони повернулися в зворотну капсулу китайського пілотованого космічного корабля нового покоління, який був запущений з космодрому Веньчан в Південній китайській острівній провінції Хайнань і приземлився на посадочному майданчику Дунфен в Північній автономній області Внутрішня Монголія.
Це перший в Китаї тест 3D-друку на орбіті, в якому вперше в світі було реалізовано космічний 3D-друк безперервних полімерних композитів, армованих вуглецевим волокном. Розроблена науково-дослідним інститутом CAST система 3D-друку виконала заплановані завдання на орбіті минулого тижня.
Зображення, передані експериментальним космічним кораблем, показали, що два зразки були надруковані успішно і їх можна було чітко розрізнити. Дослідники будуть додатково перевіряти продуктивність повернутого принтера і роздрукованих зразків і дадуть всебічну оцінку.
Вуглецеве волокно широко застосовується в аерокосмічній галузі як легкий і високоміцний матеріал. Воно має велике значення для поліпшення характеристик композитних матеріалів. Обидва зразки в тесті були надруковані з безперервних вуглецевих волокнистих матеріалів, які закладуть важливу технічну основу для застосування 3D-друку композитних матеріалів в майбутньому.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас