Карантин в Україні продовжать: коли запрацює метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карантин в Україні продовжать: коли запрацює метро

Казна та Політика
1850
Після 22 травня в Україні точно продовжать карантин, запроваджений у зв’язку з епідемією коронавірусу. Метро і міжміський транспорт ймовірно відкриють до середини літа.
Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у вівторок, 12 травня.
«Сьогодні карантин діє до 22 травня. Але це не кінцева дата, його буде продовжено», — зазначив Шмигаль.
Прем’єр додав, що на нинішньому етапі важко прогнозувати, коли в країні відновлять міське та міжміське транспортне сполучення, однак він сподівається, що це вдасться зробити раніше середини літа.
«Ми перебуваємо на піку захворюваності. Ми йдемо досить рівно останні 7-8 днів. Не збільшується щоденна кількість захворілих. Але ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищувала або була рівною кількості хворих. Цей етап дуже важливий. Переломний», — зазначив Шмигаль.
«Метро і міжміський транспорт — це дуже важливе питання. Допоки ми не пройшли цей пік, то уявіть, як два мільйони людей кожного дня збираються у вагонах — доволі близький контакт. Метро і міжміський транспорт може стати великим каталізатором поширення захворювання» — наголосив він.
Зазначимо, Україна, як і планувалось, виходитиме з карантину у 5 етапів. Транспорт має відновити роботу лише на 3-му етапі. Однак дат початку цих етапів наразі немає, все залежить від епідемічної ситуації в країні.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас