Смолій повідомив, на скільки цього року впаде українська економіка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смолій повідомив, на скільки цього року впаде українська економіка

Казна та Політика
891
За прогнозами Національного банку, українська економіка впаде не більше, ніж на 5% у 2020 році, після чого зможе знову показувати темпи зростання до 4% у наступні роки.
“Українська економіка увійшла в кризу COVID-19 у значно кращому стані, ніж під час криз 2008 чи 2014 років. Помірна інфляція, ефективна політика плаваючого курсу та валютна лібералізація, невисокий дефіцит поточного рахунку, значний обсяг міжнародних резервів, виважена фіскальна політика, а також реформований банківський сектор, який раніше виступав каталізатором криз. Ці здобутки реформ минулих років, швидкі та ефективні дії Національного банку, антикризова фіскальна політика – усе це разом стане запорукою, що українська економіка впаде не більше, ніж на 5% у 2020 році”, – зазначив Смолій.
З його слів, за оцінкою НБУ, вже у третьому кварталі, відразу після закінчення карантину, активність почне відновлюватися – тоді ж поступово буде зменшуватися й безробіття.
“А вже в наступні роки ми знову побачимо зростання на рівні 4%. Для стимулювання економіки ми, ймовірно, зможемо ще знизити облікову ставку цього року. Простір для цього є – інфляція низька і залишиться в межах нашої цілі з інфляції 5% +/- 1 в.п.”, – зазначив голова НБУ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас