Маск розповів, коли почне чіпувати людей (схема) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск розповів, коли почне чіпувати людей (схема)

Технології&Авто
3712
Ілон Маск, генеральний директор Tesla і SpaceX, заснував Neuralink – компанію, що розробляє інтерфейс “мозок-машина”, який може колись відновити зір, функціональність кінцівок і втрату пам’яті за допомогою імплантації мозкового чіпа. Під час інтерв’ю подкасту з Джо Роганом він поділився деякими подробицями про Neuralink.
За словами Маска, Neuralink може додати третій рівень цифрового суперінтелекту в людський мозок. Їх кінцева мета – з’єднати людей зі штучним інтелектом (ШІ). “Певною мірою ми вже кіборги, – сказав Маск Рогану. – У вас є телефон, ноутбуки та пристрої. Я маю на увазі сьогодні, якщо ви не берете з собою свій телефон, це схоже на синдром відсутності кінцівок. Ми вже частково кіборги”. З 2016 року компанія розробляє ультратонкі електроди, які вставляються в мозок для стимуляції нейронів, нервових клітин.
Зараз Neuralink зосереджується на паралізованих пацієнтах з квадриплегією через травму спинного мозку. Під час нещодавнього подкасту Роган запитав, як Neuralink буде імплантовано в людський мозок. Маск відповів: “Ми б в основному вийняли шматок вашого мозку і помістили туди пристрій Neuralink… Ви дуже обережно вставляєте електродні нитки в мозок, а потім зшиваєте його. Він буде взаємодіяти з будь-якою ділянкою мозку і може відновити зір і функціональність кінцівок“
Маск розповів, коли почне чіпувати людей (схема)
Маск поділився, що просвердлений отвір буде близько одного дюйма в діаметрі: “…Зашиваємо його, і ви навіть не дізнаєтеся, що це було“. Згідно з презентацією в 2019 році, компанія планує імплантувати чотири свої чіпи N1 в кору головного мозку. Один чіп від соматичної сенсорної кори і три чіпи від моторних зон. Ці чіпи мають дуже маленькі нитки, тонкі, як людське волосся, які будуть пронизані в мозок з лазерною точністю, де вони можуть стимулювати нейрони. Мікросхеми також будуть підключені до індуктивної котушки, яка підключається до батареї за одним вухом для живлення системи.
Остаточна версія пристрою Neuralink буде доступна по бездротовому зв’язку через з’єднання Bluetooth. Надання користувачеві можливості керувати своїм мобільним телефоном або будь-якою комп’ютерною системою, включаючи протези.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас