Фонд соцстраху компенсує половину зарплати за час ізоляції від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд соцстраху компенсує половину зарплати за час ізоляції від COVID-19

Казна та Політика
1552
Перелік причин тимчасової непрацездатності, за якими Фонд соціального страхування України здійснює фінансування допомог, доповнено ізоляцією від COVID-19.
Про це повідомляє пресслужба фонду.
“Видача лікарняних листків, які є виключною підставою для нарахування зазначених виплат від Фонду, на сьогодні унормована. МОЗ України спільно із ФССУ проведено селекторну нараду з департаментами охорони здоров’я обласних держадміністрацій щодо оформлення таких документів”, – ідеться в повідомленні.
Скільки відшкодує соцстрах:
  • за відповідними лікарняними листками Фонд здійснить компенсацію 50% втраченого заробітку незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші 5 днів фінансує роботодавець).
Хто може скористатись допомогою:
  • право на таку допомогу від ФССУ мають застраховані особи за період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби, а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій.
Для фінансування допомоги, на підставі отриманого від працівника лікарняного листка із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» роботодавець оформлює заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19.
Хвилюєшся за себе та близьких? Страхування від коронавірусу від 150 грн за пів року. Виплати під час COVID-19 до 50 тисяч гривень.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас