Які країни виділяють найбільше коштів для підтримки підприємців (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які країни виділяють найбільше коштів для підтримки підприємців (інфографіка)

Казна та Політика
642
Карантин через коронавірус позначився на глобальній економіці – негативний вплив відчули на собі абсолютно всі країни. Різні обмеження багато в чому унеможливили роботу багатьох підприємств, підприємці тепер розмірковують, як повернути собі прибуток.
Водночас уряди багатьох країн стали вживати антикризових заходів, спрямованих на надання фінансової допомоги як пересічним громадянам, так і представникам малого та середнього бізнесу.
Так, наприклад, багато українців вже отримали по 1000 грн надбавки до пенсій і соціальних виплат. Водночас японський уряд Сіндзо Абе ухвалив рішення роздати всім громадянам держави по 100 тисяч єн або близько 926 доларів США для підтримки населення в умовах кризи, викликаної поширенням пандемії коронавірусу Covid-19.
Які країни виділяють найбільше коштів для підтримки підприємців (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня підтримала законопроєкт, яким скасувала сплату ЄСВ для фізосіб-підприємців на час карантину у зв’язку з коронавірусом.
  • З 1 березня по 30 квітня звільнені від сплати ЄСВ всі ФОП і ті, хто веде незалежну професійну діяльність.
  • Тимчасово скасовуються штрафи та пеня за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності з ЄСВ;
  • Скасовується податок на комерційну нерухомість і землю.
  • Звільнення від штрафів. З 1 березня по 31 травня бізнес звільняється від основних штрафів і пені за порушення податкового законодавства.
  • Встановлено мораторій на проведення документальних і фактичних перевірок з 18 березня по 31 травня 2020 року.
  • На 3 місяці відстрочено обов’язкове введення РРО (реєстраторів розрахункових операцій) для всіх категорій “спрощенців”.
  • До 1 липня 2020 року продовжено термін подання річної декларації про майновий стан і доходи.
  • Не нараховується і не стягується плата за землю; звільняються від оподаткування об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас